Eetgewoonten

Das Frühstück – het ontbijt
In Oostenrijk staan er tijdens het ontbijt broodjes op het menu. Dit zijn voornamelijk kaiserbrötchen (kaiserbroodjes) en Schwarzbrot (donker zuurdesembrood). Er wordt veelal zoet beleg gegeten, zoals jam en honing. Maar ook staat er vaak smeerkaas en snijworst op tafel. Daar drinken ze koffie, thee of vruchtensap bij. Het ontbijt in Oostenrijk verschilt dan ook niet veel van dat in Nederland.

 

 

 

Das Mittagessen – de lunch
De Oostenrijkse lunch kent grote overeenkomsten met het ontbijt. Alleen kiezen de Oostenrijkers ’s middags meestal voor hartig beleg. Bent u op wintersport in Oostenrijk? Dan is de kans groot dat u warm eet in een restaurant op de piste. Vaak staan de Wiener Schnitzel, Kaiserschmarrn en Bratwurst met friet  op de kaart.

 

 

Das Abendessen – het avondeten
Het diner is in Oostenrijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Vaak bestaat het uit drie gangen, waarbij een soepje het voorgerecht is. Als hoofdgerecht eten de Oostenrijkers vrij vet. Er staat veel vlees op het menu, zoals een Wiener Schnitzel, Bratwurst of spek. Daar eten ze vaak aardappelen bij. Tot slot eten ze graag een zoet dessert, zoals de Oostenrijkse Apfelstrudel. 

 

 

 

Wat drinken ze in Oostenrijk?

De Oostenrijkers houden niet alleen van bier, maar ook erg van likeurtjes, zoals Edelbrand en Schnapps. Ze drinken ook graag Glühwein. Maar ze houden ook van non-alcoholische drankjes, zoals Almdudler. Deze frisdrank wordt gemaakt van kruiden.